27 listopada 2015

Insektopija

Jednom je tamo mravlja kraljica Junia pripovjedala svom mravljem narodu u mravljem kraljevstvu, a oni su je rado slušali. Notar je sve marljivo zapisivao i zapise slao iz Insektopije u Glavni grad njihovoj prijateljici koja ih vrlo voli. Zapise i ostale šifre je nosio mravić Tobi na svom bicikliću. Tako je bio odan i dobar da su mu jednog dana, dok je vozio biciklić, počela rasti krila. Kako je sve brže vozio biciklić, krilca su sve brže rasla. Dok je došao do prijateljice mravljeg kraljevstva već je imao prekrasna bijela krila. Ne mravlja krila. Imao je anđeoska krila pa tako nije mogao stajati na zemlji, već je lebdio dok je predavao zapise, šifre i ključeve enigme. Samo je mravlja prijateljica imala pravo na to. Kraljica joj je povjerila to, a ona je počela pisati knjigu o Insektopiji. Sve ono što je dobivala putem fotografija, zapisa, šifri, telefonskih razgovora, spy aplikacija koje posjeduje mravlje kraljevstvo. Naravno, u tom kraljevstvu nije sve bajno i mravlja kraljica se bori protiv mravljeg podzemlja. To su korumpirani mravlji suci, odvjetnici, mravi stražari, dileri kokaina, raznorazni "agenti", liječnici, političari, pasori, pasorska loža i sve tako do najsitninih riba u lancu kriminala u mravljem kraljevstvu. Junia je odlučila stati tome na kraj, ali je trebala i "vanjske suradnike". Velika pomoć joj je bio mravić Tobi. Dobri i poslušni, odani Tobi. Kraljica ga je izuzetno cijenila i vjerovala mu. Bio je poveznica između mravljeg kraljevstva i prijateljice mravljeg kraljevstva koja im je odlučila pomoći....

Odlomak iz knjige o Insektopiji koja možda neće biti štampana u Hrvatskoj zbog.... Bit će to vjerojatno u zemlji iz koje je stigla Olenka. Danke. Ugodan dan svima.  :)

24 listopada 2015

So, what do you think about modern art?

Good afternoon...

He needs my help and I have decided to give all the necessary assistance. I realized that he collapsed due to dehydration. I need to rehydrate him. He will receive a subcutaneous saline (20 ml will be enough), then light food and control on Monday, and then negotiated. He'll be fine. When he healed, I'll eat it.

19 listopada 2015

Oh, Nala, draga, pa to si ti... :) :*

Maloprije nam se javila Ljiljana u studio da priopći divnu vijest. U priopćenju stoji da je srela jednu divnu osobu dok je pošla u školicu. Dok je Ljiljana hodala u svom nekom divnom filmu, njoj u susret potrčala je ta divna pseća osoba. Dotrčavši pred nju, izljubila joj je ruke i gledala ju onim svojim divnim psećim očicama i nestašno vrckala. Bože, Nala, draga,pa to si ti, rekla je Ljiljana. Kako si samo narasla. Kako si divna. Nala je i dalje milo gledkala Ljiljanu, a ona nije mogla vjerovati kako joj je Nala izdaleka potrčala. To je divno. To je uistinu divno.Ta slatka pseća osoba ju je prepoznala. I Ljiljana nju. Naime, Nalu Ljiljana zna još od Nalinog djetinjstva kada je kao štene dolazila na preglede i svoja šteneća cijepljenja. Imala je i problem sa očicama jer su osjetljive (kao i Ljiljanine). Zbog toga je također dolazila na terapije. Ali sada ima divne očice, iako i dalje osjetljive. Počavrljale su si tak malo, a onda je stigao Nalin gospodar i mlada gospodarica koji su,inače, divni gospodari i divno se brinu o Nali. I sa njima je Ljiljana počavrljala, a onda su si poželjeli svako dobro i pozdravili se. Ljiljana priopćuje da je bila 

oduševljena Nalom i njenom divnom gestom,ali i kućnim odgojem za koji su zaslužni Nalini divni gospodari. Uistinu su divni prema njoj, ali tu je i njena vedra narav koju Ljiljana toliko voli. Eto, dragi slušatelji, budite i vi primjer divnih i dobrih gospodara kao što su i Nalini gospodari. Ali, i vi dragi, ljubimci, i vi ostanite tako divna stvorenja. Lijepo je to. To se cijeni. Divni ste. Sve vas voli i pozdravlja ekipa iz studija, a osobito Ljiljana kojoj samo ova divna stvorenja mogu dotaknuti srce svojim šapicama. Za sve te divne dušice, divan pozdrav. P.S. Evo jedna divna preporuka za gospodare. Budite i dalje dobri svojim malim dušicama, njegujte ih, brinite o njihovom zdravlju, vjerujte liječnicima i ostalim zdravstvenim djelatnicima koje je odabrao vaš ljubimac jer on je odabrao po svom instinktu. Vjerujte mi, oni prepoznaju tko je dobra duša za njih.Nadalje, svake večeri prije spavanja kefajte im zubalo kako bi spriječili nastanak zubnog plaka, kamenca, a time i daljnje komplikacije kao što su gingivitis i parodontoza, a uz to i druge komplikacije koje uzrokuju gore navedeni. Slatkiši u umjerenim količinama i po zasluzi. Za nagradu, navečer ih ne morate odmah strpati u košare i krevetiće za spavanje, već im pustite crtić kao npr. Uvrnuti čupavci, Snoopy, Maša i kaša, Pingu, Cipelići, Bero i rakuni ili im pustite zvučnu meditaciju ili pjesmice poput " Twinkle, twinkle, little star" i slično. Vjerujte, bit će neopisivo sretni i zauzvrat ćete dobiti kamion i šleper ljubavi iz njihovih malih dušica. Zapamtite, oni su ta stvorenja koja nam svijet čine ljepšima. Baš kao i klinci. Doviđenja, doviđenja. Ostanite i dalje na našoj frekvenciji.  :* 

16 listopada 2015

Bogdaj... moj tata je Supermen... :)

E,znaš što, volim ja kad me mami moja nazove,volim ja kad mi se braća moja najmilija jave, ali najviše ja volim kada me tateko moj mili nazove. Sad je on nazval svoje milo malo prvo dite. Joj, kako je tatino prvo dite sada sretno. Očice su mi velike od sreće,a srdašce isto. Kao kuća. Kao svemir. Tata ti si Supermen. Sjećaš se? Jednom si mi to rekao kada smo smo se vozili automobilom,a ja sam stalno vikala: "Tata,pazi, kaktus. Tata,pazi,drvo. Tata,pazi,ovo,ono,vamo tamo. Tata,pazi,hrpa sniga! Zaletit ćemo se u hrpu sniga! Tata ti voziš ludo. Kao Fred Kremenko! Ali tata je tjerao po svom da ja ne zakasnim na vlak. U jednom trenu sam mu rekla: " Tata, što ti misliš,da si ti Supermen,a?!"
Tata je tako samouvjereno,kao i uvijek,rekao: "A da ki će drugi bit?"
Gledam ga i ne vjerujem koliko je mrtav ladan i samouvjeren to rekao. I počela sam se smijati. Onako na najjače. I nazvala sam mami i rekla joj da tata misli da je Supermen. Pitala je zašto to misli. Onda sam joj ispričala,a mama se smijala također. To sam morala demonstrirati kada sam došla idući put u moj Cerovnik. Mama i braća su umirali od smijeha,ali njemu je to sasvim u redu da misli da je Supermen. On to zaista misli. Meni je to super jer to je moć sugestije. Tata,koji si ti car. Svi te volimo. :)

15 listopada 2015

Danke, Deutschland... :)

Denn ich bin so glücklich jetzt. Also, ich habe gerade einen Brief, der meine Sendung aus Deutschland bewegt glücklich. Ich möchte von ganzem Herzen danke Ihnen dafür. Danke, Deutschland. Mit freundlichen Grüßen aus dem Cerovnik im Herzen.

08 listopada 2015

Dobro jutro,ljubljeni čitatelji bloga i hvala na javljanjima,hvala na čestitkama... i ja Vama,ali i svim Hrvatima dobre volje čestitam Dan neovisnosti RH i poklanjam Vam ove divne pjesme u to ime... a poseban pozdrav svim istinskim hrvatskim braniteljima,ma gdje bili...

Pjevaj mi,sokole... ;)

Poštovani slušatelji, u eteru ste... slijede vanredne vijesti.... ostanite na frekvenciji... ;)

Biba je zakasnila na tulum koji smo priredili njoj u čast jer je otišla na krivi trem i psovala je vozača i umalo otišla u Zaprešić,kako navodi u izvješću. Ja ipak mislim da je umjesto na trem 17 otišla na trem 14 i kretala se u smjeru Zapruđa. Ona baš ne snalazi se u tim smjerovima,ali mi smo zaključili da je išla prema Zapruđu. Tada je izišla iz trema vidno razočarana i ljuta i stala nasred pruge i tako čekala drugi trem,za drugi smer. Jarunček. Došao je novi trem,vozač je bio izbezumljen jer je Biba stajala nasred pruge pa je mislio da je htjela izvršiti suisajd (suicid). No, vještačenjem smo sad utvrdili da je to bilo jer je bila buntovna i ljuta na vozača iz prijašnjeg trema koji ujedno nije bio kriv što je ona ušla na krivi trem. Očice su joj bljeskale od bijesa i bile crvene. Došla je na tulum ljutkasto ljuta. Odmah smo svi rekli da se smiri. Ona je digla ruku kak Joža iz Zlikavaca i rekla da je ljuta i još rekla: "Razmeš?!"
Ne razmem,rekla je Lilana. Priredili smo tulum tebi u čast,sjedi i jedi,a onda tulum. Oh,uspjelo je. Čak ju je nasmijala i cijelo vrijeme smo dizali ruke i vikali: "Razmeš?!"
Sad imamo tematski tulum. Hororac. Biba je,inače,naše milo malo slatko biće i emocionalno je inteligentna,ali istovremeno i mali buntovnik kak i Joža. No,mi ju svi volimo i čekamo. I eto je sad sa nama.
Nadalje, Lilana je i dalje u kazni. Morala je stajati u kutu kad je došla kući jer je danas pobjegla sa treninga. Kada se pojavila na treningu, trener se sjetio što je bilo prošli put i odredio kaznu. Ajmo,sklekovi! Odma!
Lilana je rekla: "Evo,sad ću".
Pomislila je da zbriše,ali je zaškiljila i nasmiješila se i rekla da sklekovi nisu teški. Evo,sad ću,izvlačila se. No,morala ih je odraditi. Potom je trener rekao da to nije sve i odredio zgibove. 20 zgibova. A Lilana jedva napravi 4 zgiba. Nije pravedno,žalila se, ali je na to dobila još dodatnih 10. Rekla je ovako treneru: "Moram na wc pa se odmah vratim. Razmeš?"
Rekao je,razmem. Dobro,idi i požuri se. Lilana je skočila iza ugla na biciklić i pobjegla u nepoznatom smjeru. I nikada se više nije vratila. Ali,trener je nazvao kući i rekao da mora kod kuće odraditi kaznu. Stajati u kutu do preksutra. I tako sad Lilana stoji u kutu do preksutra. Bio je to blok čitanih vijesti. Ostanite na frekvenciji. Ide tulum kod obitelji Miller.

06 listopada 2015

Or Alaska? :) :*

Norway... :)

I like Bergen. I like Alaska, so much...

So I woke up this morning and realized how beautiful the Scandinavian countries. They are beautiful because I love places with fiords, lakes, mountains, wooden houses, and where the spring and summer goods. So, where does the terrible heat, and when it's snowing, it's amazing. It's like a fairy tale. There are a lot Tunasteak and other fish food. I love it. There is great. Also, beautiful and wonderful to me is Alaska. The people there are more relaxed than in Bergen, for example. There is also a lake and mountains. And I love it. There's snow and also never hot. The rules would my delight snowmen. I would call them Frosty. They have a wonderful radio station, in Cicleyu in Anchourage, the Alaska Peninsula. They also have a beautiful wooden and hunting lodges, lovely eateries and coffee by boiling džesva. They also have a wonderful beaver, elk, antique trucks and cars, and no one there does not suffer from this kind of uniform to wear, what kind of car he drove. There are all relaxed. It is very comfortable with. That I am a resident of Alaska, the people who live there, it would be great because  I'm wonderful person. I'd be on their radio station of their two shows, twice a week. One would be about beavers, moose and other animals, and the second one is about art. Modern art that I love. I would lead with you my dear wolf Zoya, my bird Pacco Pavlić, my Skywalker and Pablo. It would be wonderful. My dear friend Biba says that to give me a good fit there because skipping letters as well as American. I think it's just fine. I still have time to think about it. But the idea is wonderful. Now that my dear friend Samantha and Andrea went back to Utah and Texas, now I have to myself to study American English in the language school. But, well. I think it's fine if I wanna to live in Alaska.