28 lipnja 2014

Jel nas voziš? Je, je, vozim i slušam muzike...a vuuuu....dobro, Zoye, samo ti nas lijepo vozi i slušaj muzike... :)

Sutra si položila vozački? Je, je, sutra sam položila. Divno, Zoye. Blago nama kad si ti nama sutra položila vozački... je, je... a Zoye, kad ćeš položiti vozački za saonice? A to ćuuuu...a to ćuuuu kad zatopli, da... divno, Zoye...a što sada nije "kad zatopli?" ... a ko da malo nije...a Zoye, ko da ti malo sve divaniš naopačke? a nije, nije...pa to ti je na zimu, Zoye, kada padaju pahuljice...a kada padaju pahuljice? pa na tvoj rođendan, Zoye...a kada je to? pa 29.12. tada si rođena i tako piše u tvojim dokumentićima...ahaaa, dobro, onda ću tada položit saonice? pa tako si rekla...je, je, kad zatopli....u redu,"kad zatopli", lijepa moja Pahuljice Smjehuljice... :) ♡ :*

Dašenko, kaži mi brzo, kada sam ja položila vozački? Kaži da si sutra položila...dobro, kazat ću...

E, vozim Dašenka na posal. Ti voziš, Zoye? Je, je, vozim...Lijepo, lijepo, Zoye...no, kada si položila vozački?

Dašenko? Molim, Zoye? E, brzo mi kaži gdje ja to putujem? Kaži da voziš Dašenka na posal... :)

Zoye, jel ti vruće? A ko da malo je. A gdje ti to putuješ, Zoye?

Ahaaa...ko da malo jesam...

Šta kažeš? Kažem, Zoye, jesi to ti? :)

Zoye, jesi to ti? ;)

Lijepa neka stabalca...bit će da je to česan? ili Jankov čarobni grah?

27 lipnja 2014

Nisam Vam rekao, ali vrijeme je...radnika je dosta, ali vremena je malo...pođimo u žetvu svoju...radosno se odazivamo svakom pozivu...oni nek sviraju, Vi spavajte...a mi moramo nekim drugim putem...vrijeme je da se prekrižimo...pa neka bude što Bog da... :)

Ja bih ugledao Sunce kad bih ugledao nju...

Jučer u jednom lijepom gradu...u Mojoj Lijepoj Zemlji Hrvatskoj...

Ovako se oni druže...sastanu se da zasviraju i poljuduju... ;)

Oni fino sjede na terasi, piju pivo, kad ono Morijan u goste upadne... ;)

Ajde, kokane, idemo sad malo tvojoj kućici,39c...ne smiješ tako otići u selo, a da se ne najaviš u goste...to nije lijepo... ;)

On si je malo ošal u susjedstvo...kod Mehe u garažu... ;) ♡ :*

Yehaa, Morijane... ;)

26 lipnja 2014

Uspjeli su! Geni su to kameni! Takvi su oni rođeni! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=qaDikWotFlg&feature=youtube_gdata_player

:) Sada pozdrav do idućeg javljanja...moramo poći...e, da, pozdrav mojim putnicima koji su dns na putu...naša četiri draga putnika... pa hajdemo i mi lagano...pozdravček... :)

Naš mili Pajo i Zoya se svađaju zbog jagodica bobica...

Naime, naišli smo na Katu i Paju koji redovito idu u šetnju...ovog puta Pajo je brao jagodice bobice u Žutom putu. Kod našeg Berića...a i ja volim jagodice bobice...a ima jedna bitnija stvar...jagodice bobice voli i Zoya...sve što sam ubrala, to mi je mala kradljivica ukrala i pojela...nisam mogla vjerovat što ona radi-jede jagodice bobice...o, moj Gospodine, čudne li "haksice"...kada sam išla ponovno ubrati jagodice, pažljivo je snimala i sad i sama zna ubrati jagodice...pažljivo, jednu po jednu zubima otkida...i uživa u malim slatkim zalogajima...svi su se smijali tome...i tako su se ona i Pajo malo porječkali dok ga Zoye ometala u branju jagodica bobica... ;)

A tko nam je ovo? To je...to je...ma to je mali mačak Tommy...on se lijepo udomaćio i pripitomio...istina, bio je stravično divlji...grebao se i ljutio, ali uspjeli smo...sve na fino i polagano...iako je zadavao ogrebotine noktićima i ugrize zubićima...no, uspjeli smo ga raznježit i razmazit i razoružat...Snajper je prilično ljubomoran na njega, no proći će to...sad je Tommy glavna maza...pripitomljena glasom...najmanji, a maza najveća... :) ♡ :*

Inspector Jure... ;)

Dobro, aj može, "ej vuče"...usput, imaš smiješno ime- "ej vuče"...ma ne zovem se ja tako... zovem se Zoyenka, a Dašenko i drugi mi kažu da sam ja neki "ej, vuče"... e, Snajperu, nauči me kako se ide u lov...aj, dobro, hoću... :)

Dobro, šta se odma ljutiš? Ej, može onda kad si Snajper, da budemo prijatelji?

A sad ti mene slušaj 'vamo, "ej vuče". Ja sam Snajper pa se ne hvalim. Opasan sam strašno. Mogu otpilit i ruku i nogu uljezima čak, ako me izazivaju. To me naučila gospodarica.Jasno, mala?!

Puppa, slušaj 'vamo: "Ja sam "ej, vuče", ja sam jača od tebe i ima da me slušaš. Jasno?"

Keep calm and trust your inspector... inspector Donko... ;)

...jerbo ako mu se tko zamjeri, tad ima s njime cele prodecure... 

25 lipnja 2014

Ja sretna sam što napokon i kod nas patroliraju...neka...i mi ovdje postojimo...osjećam se sigurno...pa dobar Vam dan, lijepi moji čitatelji... :)

Neka niko ne dira...

https://www.youtube.com/watch?v=-5dsy_fNSqE&feature=youtube_gdata_player



Pa sretan Vam Dan državnosti, Hrvati i Hrvatice. Od srca, Cerovnik i Cerovničani i ekipa "Cerovnik u srcu". Bog i Hrvati! 










P.S. Čestitka i pozdrav uvaženim drugovima i družicama iz Josipdola, a osobito ekipi iz majušno majušnijeg kafića u Josipdolu. "Hrvatinama" koje do jučer okitili sve u kockice, vole Hrvatsku, navijaju ko ludi za našu repku, a jučer poslijepodne prolazim automobilom, a na terasi trešti, grme i "sevaju"  Užice sa zvučnika...toga do sad nije bilo u Josipdolu...vidim da se svi pomalo okreću od Domovine, Boga i svega što nam je sveto...zar tako? a sve samo da zaradite malo više nego debeli Debo iz Plaškog? Vidim da ste se ugledali na Debu...samo dajte, žalosna vam majka... ugodan Vam dan...

Nema više Slađe, nema više Zorke...

https://www.youtube.com/watch?v=BUi4ofQB2dY&feature=youtube_gdata_player

Jučer predvečer je bila ta neka ceremonija...pa pođoh radi Ćaćinog Četvrtog Diteta tako...nisam fan tih čudnih ljudih, klaunova, Slađana i Zorki, ali samo zbog Ćaćinog Četvrtog...eto, vidjela sam i par dragih ljudi koje već neko vrijeme nisam vidjela...bilo mi drago što ih vidim...kaže mi jedna od njih: " Gle, od svih ovdje ljudi, jedino mi darkerice ovdje".
Ma nek smo, što nam fali? I baš nam dobro i stoji. No, pođosmo u svečanu dvoranu, sve nešto kao svečano, svi nešto kao veseli...smiješno mi to sve skupa, al ajd...došle smo zbog naših jablana...još jedno drago lice u dvorani...pa pozdravih ju i tako mi drago što ju nađoh tamo...svi se nešto ljubazno smiješkaju, svi se nešto nađinđali, čudno našminkali, keze radosno zube...pomislih u sebi: "Bože, kojeg li cirkusa..."...samo nas dvije onako obično dark...i bilo mi drago zbog toga... i otpočne konačno ceremonija...neki se nisu ni ponašali dostojanstveno za vrijeme dok slušali smo našu lijepu himnu...ajd, pokrij oči, Ljiljo, pa ne gledaj, pomislih...i završila ceremonija...tada ugleda nas jedan "uvaženi gospodin" i pozove i nas dvije da se svi zajednički fotografiramo...samo smo se pogledale i ljubazno nasmiješile...ma pođosmo i mi sa povorkom, ali fotografirali se nismo...to je bilo samo za djecu, razrednike i uvaženog gospodina...pričekali smo sa strane nek i to prođe...ja nikako ne bih mogla fotografirati se i biti na istoj fotografiji sa čovjekom koji ne priznaje moj Cerovnik, a samim time i moje Cerovničane...koji je tako lako izdao nas, odrekao nas se sa svojim timom...neka je...al jedno je sigurno: CEROVNIK VAS JE ŠTITIO KROZ CIJELI DOMOVINSKI RAT. CEROVNIK JE BIO PRVA CRTA BOJIŠNICE CIJELOG OVOG KRAJA. BILI SMO VAM ŠTIT. ZATO RATA NISTE NI OSJETILI. I BOLJE DA NISTE. A ONDA NAS ODJEDNOM NE TREBATE, NE PRIZNAJETE, OMALOVAŽAVATE. Pitam se što se onda obraćate jednoj od onih koja je iz tog Cerovnika. A zna dobro da jesam. Ista stvar je sa ovim "Slađanama" i "Zorkama" koje imaju osobit pik na djecu iz Cerovnika. Ne znam što su kome skrivili. No, jedno je dobro u svemu tome i pomislila sam tada: " Ceremonija je gotova. Nema više Slađe, nema više Zorke. Ajmo mi, moja darkerice, na kavu. "

22 lipnja 2014

Mačak Tommy, naš mali novi udomljenik...za njega Whiskas Junior...jer je još mali...

Majka mu je stradala od UDBINIH zamki (kliješta) kao i ostale mačke iz susjedstva.Preživjela je, ali je napaćena i nasakaćena. Mi smo odlučili udomiti jedno od pet njezinih mačića.  Eto, sad ima dom. Majka mu je blizu, ali sad se mi brinemo o njemu. Tommy...

21 lipnja 2014

Babka, jesu lopovi u vlaku? Nisu, nisu, babkino...ti sad spi jer babka tebe čuva... ;)

To je ta slika, dragi naš Pirne, kojoj smo se smijali...i priča o babkinom pištolju, vlaku, pršutu od ovce i posjeti  "Juri iz Nemačke"...  ;)
Ispričat ćemo je i na blogu čim stignemo... pozdravček najlijepši...ne najljepši, već namjerno najlijepši... ;) ♡ :*

Pozdravi od ekipe "Cerovnik u srcu" ..

Dobar dan, dragi čitatelji i posjetitelji bloga. Hvala na javljanjima, na pozdravima. Pozdrav i Marku koji je sinoć bio na blogu i ostavio komentar na post o nama dragim ljudima, Zvonku i Ljubici. Uistinu su dobri ljudi, a i mnogima poznati. Hvala i ostalim dobronamjernim ljudima koji, eto, jave se putem komentara na blogu i prate naš blog. Pozdrav i našoj braći koja večeras putuju. Prekrižite se, braćo pa što Bog da i sreća junačka.  Pozdrav svima od ekipe "Cerovnik u srcu".

18 lipnja 2014

Šta ti je život, mali moj Bambi...?

Parkiraj kod bočnog ulaza...
E, moj Bambi, završit ćeš u loncu danas...ili na ražnju... :(
Tko zna, možda je to onaj sa naše livade.. ili iz Vidoši...svašta čovjek može ovdje vidjet...  :(

17 lipnja 2014

...pa da viknem jače od oluje, da me dida još jedan put čuje...

https://www.youtube.com/watch?v=LXsIw4EF7io&feature=youtube_gdata_player


A dotakle su mi te riječi jutros srce...sjedimo i pijemo kavu i reče mi majka prije nego li sam pošla: "Sjeti se svoga dede, sjeti se njegovih riječi..." 
A kako bih ikad mogla zaboraviti njegove    riječi.  Pa bile su i ostale za mene ko riječi od zlata... iznenadilo me što je citirala svaku njegovu riječ...i tata ga je sinoć spominjao...ne, nismo zaboravili te  njegove riječi...pa svaki dan ga nosim sa 
sobom...nije on bio bilo kakav Stipan...
Ugodan dan, dragi moji čitatelji. I hvala na javljanjima i pozdravima. Sa Vama će  dalje biti moji dragi Čuvari bloga (moji admini). Čujemo se. 


09 lipnja 2014

A ovo su, dakle, sateliti...moji sateliti...za graškograd... :)

Tako dođosmo i do odjave programa...zahvaljujem na javljanjima i sve pozdravljam od cijele ekipe (nas četvero)...ovih dana će sa Vama, dragi čitatelji, biti naši dragi admini..uživajte...ja moram poći u lov...odjava programa, laku noć...  :)

Joooj, ček malo...pa ne mogu odjavit program, a da ovo ne učitam...ko je ono tamo? Jel to naš Mile iz Hitne? Je, je, to je on...on uređuje svoje imanje... lijepo...

Telegrafski stupovi? Antene? :)

Za kraj,zna li netko što je ovo? :)

I tako lijepo, puno se toga danas načinilo...svi su, koji su mislili, spremili seno i to je dobro...dobro je... :)

I njoj je lijepo...i nju sam morala okupat jer dok smo Moricu kupali bilo je ljutnje i ljubomore...i ona se htjela kupati i zato se ljutila iz svog boksa...kaže Dano, morate i nju okupat, vruće joj je...i ljuti se...ok, okupala i nju, posušila i eto mirne Zoye... :)

Zoye, šta mi delkaš? A malo odmaram...

Danas svi baliraju i spremaju...tko je ono tamo? Jole mlađi balira...Šlisku se kose vijore od miline... ;)

Ćaćino četvrto... ;)

Pa hajdemo... ;)

Baliranje je gotovo...još samo da malo popusti vrućina pa hajdemo po bale...nek nam se kose vijore...a traktor bez kabine...i muzike... ;)

Bio je jako divlji mačić kada je dospio k nama...no, ja sam ga pripitomila glasom... nevjerojatno kako dobro djeluje...a sada je maza...veeeliiika... :)