19 prosinca 2013

Dašenjko ga malo zadirkuje...no,nije škakljiv... :)




Na redu je polaganje prometnih propisa i pravila te vožnja zaprege... :)


Na slamici svojoj zobenoj najlijepšoj... :)


On uživa u svojoj štalici nakon lijepog sunčanog zimskog dana u prirodi... :)


On najprije se bojao jahanja,ali ja rekla sam da se nema čega bojati i da samo sluša što mu kažem...i evo ga...još galop da savlada...malo prebrzo galopira...no,to još moramo usavršiti...i to je to... :)


Mi vjerovali smo u njega svim srcem i znali smo da ćemo ga uvježbati sve što treba...Morica uspješno polaže ispit po ispit iako su mu zlikavci rekli da je razmažen i da nikada neće biti ujahan...on dokazao je suprotno... :)


Bilo je ovo zaustavljanje ispred Ankine Ivine kuće...ruta je bila kroz selo do Podjam...pa nazad do Zavrta i jahanje po njivi Tabla... bilo je vrlo zgodno gledati kako moj konjić sada sluša Dašenjka... :)


Dašenjko ga uvijek nagradi za svaku dobro odrađenu vježbu...jahao je sada bez vodiča...samo on i Morica... :)


Call me cowboy... ;)

                                         
                                         http://www.youtube.com/watch?v=cNrCDZEj-gI

Bio je to mali odmor prije lonžiranja i jahanja...i bilo je,naravno,umiljavanje...nije njegov instruktor tako strog kao gospodarica npr.... :)


On trenutno misli da je mravojed pa svoje posjetitelje prenjuška u cijelosti i ispretura sve džepove jer misli da imaju jabuku ili čokoladu za njega...neki njegovi obožavatelji ne dolaze bez jabuke ili poslastice...rekla sam da može i bez toga jer će ga još više razmaziti...no,oni ne slušaju pa mu ugađaju na sve mile načine...jer žele njegovu pusu i pažnju...Morica ponekad uzvrati pusom...ali samo po njegovom odabiru...nedavno je Borisu na lageru skoro pojeo mobilni jer je mislio da je to u džepu čokolada...o,ne,nije bila čokolada...on malo je bio nestašan pa je Borisu ispreturao sve džepove u potrazi za čokoladom...no,njegov instruktor Dašenjko je učinio ono što sam mu rekla da mora kao njegov instruktor učiniti...i poslušao je Morica...sada je kulturniji iako još uvijek misli da je mravojed... :)


Country roads take me home... bilo je to jednog lijepog i sunčanog zimskog dana...naime,zima je ovog ljeta topla i lijepa...idealno za izlazak u prirodu...šetnjicu neku,ali i western jahanje...bez sedla,jasno... :)


Ja rekla sam da je koledž "The West is the best" uistinu the best... djeluje..o,kako dobro djeluje...diciplina,disciplina i samo disciplina...Morica je sada najbolji student koledža na odsjeku za razmažene i nestašne posavske konjiće... :)

                                           
                                           http://www.youtube.com/watch?v=LtNnODgACkc

14 prosinca 2013

Malo previše ironično,zar ne?

                                           
                                           http://www.youtube.com/watch?v=3eEz0ZhuqTw


"Kad iz davne i daleke prošlosti više ničega nema,nakon što ljudi umru,a stvari se slome,još sam uporniji i vjerniji,ostaje miris i okus poput duša. Spreman da nas podsjeti,čeka,nada se trenutku i podnosi u maloj ,gotovo nevidljivoj kapljici postojanja nepregledna sjećanja."

01 prosinca 2013

Thompson - E moj narode

Ne mogu ja sa njima...




Hvala svima koji su izišli danas na referendum i glasali ZA OBITELJ. Hvala svima onima koji nisu dvolično i prljavo igrali...hvala im što nisu dušu vragu prodali pa podmuklo nosili iskaznice promatrača ispred katoličke crkve i bedž biračkog odbora istovremeno...kako gnjusno,kako gadno i komunistički podlo...hvala onima koji su nosili samo jednu iskaznicu...hvala što se nisu prodali za tih mizernih 300kn...hvala što nisu mizerija...i hvala dragom Bogu što nisam danas dan provela sa prodanim dušama...jer ne mogu ja sa njima...ne možeš,brate,sa takvima nešto stvarati...