27 travnja 2010

Molitva vojnika

Molio sam Boga za jakost,a On me učini slabim,da bih bio skroman i ponizan! Molio sam njegovu pomoć da bih stvarao velika djela,a On me učini malenim da bih činio dobra djela. Ništa nisam dobio od onog što sam tražio,al' dobio sam sve ono što je bilo dobro za mene! Moja je molitva protiv mene uslišana,jer je put kojim sam išao bio blagoslovljen! Molio sam za bogatstvo i dobra da bih bio sretan i bezbrižan,a On me učini siromašnim da bih bio mudar i slobodan! Molio sam za sve stvari ovoga svijeta kako bih uživao život, a On mi dade život da se radujem stvarima u svijetu!

15 travnja 2010

Učini to danas,za života,brate..

Želiš li usrećiti nekoga kome želiš mnogo dobra.. učini to danas,za života,brate,za života.. Želiš li darovati cvijet? Daruj ga danas s ljubavlju.. za života,brate,za života.. Želiš li reći: "volim te" svojim ukućanima, prijatelju bliskom ili dalekom, reci to za života,brate,za života.. Ne čekaj da ljudi umru da im očituješ dobrotu i da osjete tvoju ljubav, za života,brate,za života.. Bit ćeš veoma sretan naučiš li dijeliti sreću svima koje poznaješ, za života,brate,za života.. Umjesto da posjećuješ groblja, umjesto da cvijećem puniš grobove, ispuni srca ljubavlju, ZA ŽIVOTA,BRATE,ZA ŽIVOTA...

02 travnja 2010

Veliki Tjedan

Srdačan pozdrav,dragi moji čitatelji i braćo u Kristu. U Velikom smo Tjednu,vremenu Muke Kristove i Njegova slavna Uskrsnuća na Nebo. Veliki Tjedan nazivamo tako,jer nam se u njemu objavila najveća Božja dobrota. Duga borba je dovršena,smrt je nadvladana. Prokletstvo i besmisao su prošlost. Novi mir je sklopljen između neba i zemlje. Mir koji nam je osigurao Knez mira svojim potpunim predanjem u Očevu volju. Svojom mukom i smrću na križu uzevši sve naše grijehe,bolesti i patnje na sebe iz ljubavi za čovjeka i čitavi svijet. Kršćani bi trebali još snažnije u ovome tjednu posvetiti se razmišljanju o muci i smrti Isusovoj te smislu patnje i križa. Razmišljali smo o tome u Korizmenom vremenu i u pobožnosti Križnoga puta. U ovom Velikom tjednu hodajući dan po dan trebali bismo proći jedan snažniji hod Križnoga puta,sjedinjujući se s Križnim putem i mukom Gospodnjom. Samo naizgled,ovo je tjedan tuge i žalosti,potpunog poraza. No,kada taj tjedan promatramo iznutra,mi zapravo koračamo prema pobjedi. Ljubav raspeta na križu nikada se više neće moći ugasiti. Ona nam se daje i svijetli zauvijek za čitavo čovječanstvo. Do idućeg javljanja,ostajte mi dobro. Mir vama!!